Είστε εδώ

Τεχνολογία

Samsung: Το πιο εξελιγμένο ταμπλό αυτοκινήτου που έχουμε δει

του Σωτήριου Χάλλα

Τα ψηφιακά περιβάλλοντα στα αυτοκίνητα εξελίσσονται συνεχώς ενσωματώνοντας ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες. Μία εταιρεία η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε ψηφιακές τεχνολογίες είναι η Samsung.

Η κορεάτικη εταιρεία σε συνεργασία με τη θυγατρική της Harman Kardon η οποία ασχολείται με συστήματα ήχου υψηλής πιστότητας παρουσιάσαν στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES 2018 που έγινε στο Λας Βέγκας μια πλατφόρμα που ονομάζουν Digital Cockpit.

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει οθόνη διαγωνίου 28 ιντσών η οποία καταλαμβάνει όλο το ταμπλό, έχει τεχνολογίες απτικής ανάδρασης*, δέχεται εντολές με νεύματα στον αέρα και χειριστήρια στο τιμόνι. Ακόμα, διαθέσιμη είναι η ψηφιακή βοηθός της Harman Kardon, Bixby, κάτι που θα επιτρέψει στους χρήστες να επικοινωνούν με το σύστημα μέσω φωνητικών εντολών.

Με τη χρήση του  Digital Cockpit το αυτοκίνητο θα διαθέτει συνδεσιμότητα στο ίντερνετ και θα μπορεί να αποθηκευει δεδομένα στο cloud, κάτι που θα βοηθήσει να μειωθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν ότι εξελίσσουν τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στο σύστημα να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ με χρήση δικτύων 5G για ταχύτητες έως και 1Gb/sec.

Τέλος ανακοίνωσαν ότι έχουν αναπτύξει μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα η οποία έχει σκοπό την ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3, 4 και 5 με την ονομασία DRVLINE.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Tα μονοθέσια αποκαλύπτονται…

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 αρχίζει στις 25 Φεβρουαρίου, καθώς είναι η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών όλων των ομάδων στην πίστα τη Βαρκελώνης, εν όψει της νέας χρονιάς.

BMW

Η BMW τον Σεπτέμβριο του 2017 παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης για πρώτη φορά το πρωτότυπο BMW Concept X7 iPerformance. Από τότε το έχει παρουσιάσει και σε άλλες εκθέσεις όπως στου Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο και επρόκειτο να υπάρχει και στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Για 5ο συνεχή χρόνο η Hyundai Motorsport συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με στόχο την κατάκτηση των τίτλων, σε μια χρονιά όπου μαζί με τους τρείς επιπλέον κατασκευαστές (Ford, Citroen, Toyota) έχουν τον ίδιο ακριβώς στόχο.

McLaren

Κάθε χρόνο στην πίστα Laguna Seca γίνεται ο αγώνας Rolex Monterey Motorsports Reunion στον οποίο συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας και εποχής.

Ιστορικό Λε Μαν 2018

Το Le Mans classic είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά ραντεβού για τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Είναι προγραμματισμένο για τις 6-7-8 Ιουλίου όπου τα 500 αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν έχουν «τρέξει» στις 24ώρες μεταξύ 1923-1981 και θα χωριστούν σε 6 κατηγορίες.

Lexus

Το LFA ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Lexus αλλά η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2012. Από τότε, η εταιρεία δέχεται πολλά αιτήματα τόσο από αντιπροσώπους της όσο και από πελάτες για να βγάλει ένα μοντέλο που να αποτελεί διάδοχο του LFA.

SEAT

Κοιτώντας ένα μοντέλο της SEAT αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο χρώμα του αμαξώματος του, καθώς η κάθε απόχρωση περνάει από μια πολύπλοκη διαδικασία.

Mercedes

Συνεχώς ακούμε από τις εταιρείες ανακοινώσεις για ολοένα και περισσότερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα όμως κανένα μοντέλο δεν έχει ξεπεράσει το δεύτερο επίπεδο αυτονομίας από τα συνολικά πέντε.

Nτακάρ 2018

Με το Νο 355 στο Ssang Yong Tivoli συμμετέχουν στον πιο γνωστό μαραθώνιο του κόσμου οι Φουέρτες-Βαγιέχο.

Crossovers

Η Datsun είναι μια εταιρεία η οποία στην Ελλάδα είναι γνωστή σχεδόν αποκλειστικά για τα pick-up της και κάποια επιβατικά που έβγαζε πριν από αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τη Nissan στην οποία ανήκει.