Είστε εδώ

Τεχνολογία

Magna: Ραντάρ σκανάρει τον δρόμο σε τέσσερις διαστάσεις

του Σωτήριου Χάλλα

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ που γίνεται αυτές τις μέρες εκτός από νέα μοντέλα παρουσιάζονται και περιφερειακά συστήματα για το αυτοκίνητο. Ένα από αυτά τα συστήματα είναι το ραντάρ της εταιρείας Magna.

Η Magna είναι εταιρεία που εκτός από συστήματα για πολιτικά αυτοκίνητα κατασκευάζει και στρατιωτικούς εξοπλισμούς οπότε στο συγκεκριμένο ραντάρ έχει εφαρμόσει τη στρατιωτική τεχνολογία και τη θέτει στην υπηρεσία των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η ανάπτυξη του ραντάρ έχει γίνει σε συνεργασία με την τεχνολογική start-up εταιρεία Uhnder. Σκοπός του συστήματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 και επιπέδου 5 ώστε να φέρει την αυτόνομη οδήγηση πιο κοντά.

Το ραντάρ αυτό σαρώνει το περιβάλλον συνεχώς σε τέσσερις διαστάσεις (απόσταση, ύψος, βάθος και ταχύτητα) σε μια ακτίνα 300 μέτρων. Μπορεί να εντοπίσει 100 φορές περισσότερα αντικείμενα σε σχέση με άλλα παρόμοια συστήματα και να κατηγοριοποιήσει το κάθε ένα ξεχωριστά.

Ακόμα, το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα όπως γραμμές τραίνου και σαμαράκια που έχουν σκοπό τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων όπως επίσης και άλλα οχήματα, ποδηλάτες, πεζούς αλλά και κατοικίδια.

Ο τεχνικός διευθυντής της Magna, Σουάμι Κοταγκίρι, δήλωσε ότι το σύστημα σκανάρει το περιβάλλον σε χρόνο 50 φορές μικρότερο από όσο διαρκεί ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού.

Σύμφωνα με την εταιρεία το να έχεις ένα σύστημα που να μπορεί να ξεχωρίσει μικρές φιγούρες όπως τα παιδιά ή οι ποδηλάτες ακόμα και αν βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αντικείμενα όπως ένα αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.