Είστε εδώ

Τεχνολογία

Honda: Τρία ρομπότ που θα σε συντροφεύουν όλη μέρα (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Honda θα παρουσιάσει το νέο της ρομποτικό πρόγραμμα με την ονομασία 3E (Empower, Experience, Empathy) στην έκθεση τεχνολογίας CES 2018, επιδεικνύοντας μια σειρά πρωτοτύπων, σχεδιασμένων για την προώθηση της κινητικότητας και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Τα προηγμένα ρομποτικά πρωτότυπα εκφράζουν το όραμα της Honda για μια κοινωνία όπου η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε μια πληθώρα καταστάσεων, από την αποκατάσταση καταστροφών και την αναψυχή έως τη μάθηση από την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, για να γίνουν πιο χρήσιμες και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Στα πλαίσια της παρουσίασης των ρομποτικών πρωτοτύπων 3E, η Honda θα αποκαλύψει το 3E-D18 (Workhorse), ένα αυτόνομο πρωτότυπο off-road όχημα με τεχνητή νοημοσύνη που σχεδιάστηκε για να βοηθάει τους ανθρώπους σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, καθώς και το 3E-A18 (Cooperative Robot) ένα ρομπότ-σύντροφος που “νιώθει” συμπόνια για τους ανθρώπους και το “εκφράζει” με μια ποικιλία μορφασμών του προσώπου.

Εκτός από τα ρομποτικά πρωτότυπα, η Honda θα παρουσιάσει το σύστημα Mobile Power Pack, που περιλαμβάνει μια φορητή μπαταρία για ηλεκτρικά οχήματα με δυνατότητα εύκολης τοποθέτησης στη θέση της άδειας και ένα σύστημα επαναφόρτισης για χρήση στο σπίτι που μπορεί να βοηθήσει και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το σύστημα Mobile Power Pack μπορεί να φορτίζει πολλές μπαταρίες ταυτόχρονα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.