Είστε εδώ

Τεχνολογία

Honda: Εξελίσσει μπαταρίες επόμενης γενιάς

του Σωτήριου Χάλλα

Η Honda μπαίνει και αυτή στο τρένο της εξέλιξης μπαταριών στερεάς κατάστασης όπως έχουν κάνει πολλοί κατασκευαστές πριν από αυτή.

Η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω εκπροσώπου της ότι έχει ξεκινήσει η εμπλοκή της με την έρευνα για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης που αποτελούν το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος διέψευσε τις φήμες ότι η Honda είχε συνεργασία με τη Nissan πάνω σε αυτόν τον τομέα δηλώνοντας ότι "αυτή τη στιγμή δεν τις αναπτύσσουμε με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η BMW έγινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης καθώς η βιομηχανία βλέπει πέρα από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται σήμερα από υβριδικά οχήματα και ηλεκτροκίνητα οχήματα παραγωγής.

Ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούν υγρό ή σε μορφή τζελ ηλεκτρολύτη, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν σταθερό ηλεκτρολύτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή λιγότερης θερμότητας και μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, επιτρέποντας στις εταιρείες να μεγαλώσουν την αυτονομία των αυτοκινήτων τους χρησιμοποιώντας μικρότερες μπαταρίες. Επιπλέον, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης προσφέρουν μικρούς χρόνους φόρτισης.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.