Είστε εδώ

Τεχνολογία

GM: Φτιάχνει υπηρεσία κλήσης αυτόνομων οχημάτων (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η General Motors αποκάλυψε μερικά από τα φιλόδοξα σχέδιά της σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή της να δημιουργήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία διαμοιρασμού των οχημάτων μέχρι το 2019.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σχέδιό της, αλλά λέει ότι οι στόλοι των αυτόνομων οχημάτων θα επεκταθούν σε αρκετές μεγαλουπόλεις. Αν καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της εντός του χρονοδιαγράμματος θα η GM θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της, συμπεριλαμβανομένης της Uber.

Η GM εφαρμόζει επί του παρόντος ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο Σαν Φρανσίσκο μέσω του προγράμματος “Cruise Automation”, το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους να πραγματοποιούν δοκιμαστικές βόλτες με ένα στόλο που αποτελείται από αυτόνομα οχήματα σε πρωτότυπη μορφή. Ωστόσο, αυτά τα πρωτότυπα απαιτούν έναν μηχανικό της GM πίσω από το τιμόνι ανά πάσα στιγμή, αλλά όσο το 2019 πλησιάζει, η GM ελπίζει να εξαλείψει την ανάγκη παρουσίας ανθρώπου πίσω από το τιμόνι.

Πέρα από την ανακοίνωση των σχεδίων για την υπηρεσία διαμοιρασμού των αυτόνομων οχημάτων, ο πρόεδρος της μάρκας, Νταν Άμμανν, δήλωσε ότι το κόστος των αισθητήρων που θα χρειάζονται για να κάνουν ένα αυτοκίνητο αυτόνομο θα μπορούσε τελικά να μειωθεί σε μόλις 300 δολάρια, χάρη στην πρόσφατη εξαγορά από τη GM της εταιρείας Strobe που είναι εξειδικευμένη σε τέτοιου είδους τεχνολογίες.

 Σύμφωνα με τον Άμμανν, τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική ευκαιρία από την εφεύρεση του Διαδικτύου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια επίδειξη του τρόπου λειτουργίας της υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Κατάρ

Το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 άρχισε με το Γκραν Πρι του Κατάρ στη φωτισμένη πίστα του Losail.

Mercedes-Maybach

Παχιά δερμάτινα πολλαπλώς ρυθμιζόμενα καθίσματα, mini-bar με κρυστάλλινα ποτήρια, μπουκάλια σαμπάνιας, ξεχωριστές οθόνες για κάθε έναν από τους εκλεκτούς επιβάτες, όλα τα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας, περσίδες που απομονώνουν τα αδιάκριτα βλέμματα, φωτισμοί LED καθώς η επικοινωνία δε

Γκραν Πρι Αυστραλίας

Όλα έτοιμα λοιπόν για το φετινό κύκλο των παραστάσεων της Formula 1 με την αυλαία να ανοίγει την Κυριακή 25 Μαρτίου από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.  Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τα πολύχρωμα μονοθέσια να φέρουν το σύστημα προστασίας Halo πέριξ του κόκπιτ.

Olympic-Avis Greece

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Νissan - Datsun

Mεγάλη η αγωνιστική ιστορία της Datsun και στη συνέχεια ως Nissan στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο λοιπόν του 41ου φεστιβάλ Mitty, ο μακροβιότερος αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., επιστρέφει στην ένδοξη διαδρομή του “Road Atlanta” στις 26-29 Απριλίου.

Γκραν Πρι Κατάρ, κατατακτήριες δοκιμές

Οι κατακτήριες στην πίστα του Losail στο Κατάρ ξεκίνησαν με το Q1 στο οποίο συμμετέχουν οι μικρότερης δυναμικότητας ομάδες. Από αυτή τη διαδικασία οι δύο πιο γρήγοροι οδηγοί είναι και αυτοί που παίρνουν το εισιτήριο για το Q2, εκεί που αναμετρώνται οι πιο δυνατοί συνδυασμοί.

Ανάβαση Διονύσου

Στη θρυλική διαδρομή των 5.5 χλμ. άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος αναβάσεων με την ανάβαση Διονύσου.

Βαλεντίνο Ρόσι

Ξεκινάει το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 και λίγο πριν οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου πάρουν τη θέση τους στο grid για τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Losail στο Κατάρ ο πιο διάσημος μεταξύ των αναβατών και έναςς από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία του θεσμού υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Mitsubishi

Το Mitsubishi Colt είναι ένα μοντέλο το οποίο γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα μέχρι που οι Ιάπωνες επέλεξαν να σταματήσουν την παραγωγή του.

DS Automobiles

Την παρουσία της στη Λατινική Αμερική εδραιώνει η DS Automobiles, καθώς το σήμα της πλέον εγκαταστάθηκε και στην πόλη Μπογκοτά.