Είστε εδώ

Τεχνολογία

Elon Musk : Το σχέδιο για τον εποικισμού του Άρη

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αποικισμό του Άρη από το ανθρώπινο είδος. Το μόνο που δυσκολεύει αυτό το σχέδιο είναι το υπέρογκο κόστος του, ωστόσο κάθε βήμα του Musk είναι προς τη μείωση αυτού του κόστους, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι.

Μάλιστα, στο 16σελιδο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο New Space, ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να κάνει το ταξίδι στον Άρη πιο φτηνό από τα κόστη των σπουδών στο πανεπιστήμιο.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για να μεταφερθούν 12 άνθρωποι στον Άρη για να ξεκινήσουν την αποικία, ανεβάζουν το κόστος στα $10 δισεκατομμύρια ανά άτομο.

Ο Musk τονίζει πως τελικός του στόχος είναι να φέρει το κόστος κοντά  στα $100.000, όσο κοστίζουν δηλαδή οι σπουδές σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Οι ενέργειες για να μειωθούν τα κόστη περιλαμβάνουν επαναχρησιμοποιούμενα σκάφη, τα οποία θα μπορούν να τροφοδοτούνται με καύσιμα σε τροχιά, ενώ οι άποικοι θα μπορούν να παράγουν τα δικά τους καύσιμα, βασισμένα στο μεθάνιο.

πηγή:

http://www.businessenergy.gr/articlenews/17042/elon-musk-%CE%A4%CE%BF-%C...

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμπου Ντάμπι

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι πρωτομπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009.

Renault

Για όλους μας υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές στη ζωή. Ο αρραβώνας είναι μία από αυτές. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 σίγουρα είναι ακόμα μία. Αυτό το ζευγάρι, όμως, κατάφερε να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Toyota Mirai

Η Toyota ακολουθεί με πάθος τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Liberty Media

Από τότε που η Liberty Media ανέλαβε τη Formula 1, η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να επεκτείνει τον αριθμό των αγώνων και να προσθέσει περισσότερες πίστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Porsche

Ένα σημαντικό γεγονός καταγράφηκε για την Porsche στις 3 Αυγούστου του 1962, το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζετε.

Στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το χρονόμετρο σταμάτησε στα 8:47.20 για την Porsche 804 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Γκραν Πρι Γερμανίας.

Ανάκληση αερόσακων Takata

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ανάκληση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν έχει γίνει ακόμα.

3ος Αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας

Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν ζούμε μια φαρσοκωμωδία με τους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου ή όχι.

Την ίδια ημερομηνία που στο Βόλο διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου ασφάλτου, στα Μέγαρα διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz μας ανοίγει την όρεξή για τη νέα, τέταρτη γενιά της A-Class με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου που έχει να τρέξει στις 24 ώρες του Λε Μαν, αφού ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών με την Toyota στο Μπαχρέιν.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Honda

Η Honda σκοπεύει να λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 που θα διαθέτουν γρήγορη φόρτιση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούν να κάνουν 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών.