Είστε εδώ

Τεχνολογία

Elon Musk : Το σχέδιο για τον εποικισμού του Άρη

Ο Elon Musk, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον αποικισμό του Άρη από το ανθρώπινο είδος. Το μόνο που δυσκολεύει αυτό το σχέδιο είναι το υπέρογκο κόστος του, ωστόσο κάθε βήμα του Musk είναι προς τη μείωση αυτού του κόστους, όπως οι επαναχρησιμοποιούμενοι πύραυλοι.

Μάλιστα, στο 16σελιδο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο New Space, ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να κάνει το ταξίδι στον Άρη πιο φτηνό από τα κόστη των σπουδών στο πανεπιστήμιο.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις για να μεταφερθούν 12 άνθρωποι στον Άρη για να ξεκινήσουν την αποικία, ανεβάζουν το κόστος στα $10 δισεκατομμύρια ανά άτομο.

Ο Musk τονίζει πως τελικός του στόχος είναι να φέρει το κόστος κοντά  στα $100.000, όσο κοστίζουν δηλαδή οι σπουδές σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Οι ενέργειες για να μειωθούν τα κόστη περιλαμβάνουν επαναχρησιμοποιούμενα σκάφη, τα οποία θα μπορούν να τροφοδοτούνται με καύσιμα σε τροχιά, ενώ οι άποικοι θα μπορούν να παράγουν τα δικά τους καύσιμα, βασισμένα στο μεθάνιο.

πηγή:

http://www.businessenergy.gr/articlenews/17042/elon-musk-%CE%A4%CE%BF-%C...

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault-Nissan-Mitsubishi

Φωτιά στην αγορά ύστερα από τη νέα συμμαχία της Nissan-Renault με τη Mitsubishi υπό την επωνυμία “Alliance 2022”.

McLaren Ultimate Vision Gran Turismo

H νέα McLaren Ultimate Vision Gran Turismo αποτελείται αποκλειστικά από pixels και όχι από ανθρακόνημα, αλουμίνιο, μέταλλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Renault Captur

Φινέτσα, εξατομίκευση και τεχνολογία ήταν οι τρεις λέξεις που είχε η Renault στο μυαλό της όταν δημιουργούσε τη νέα έκδοση Iridium για το Captur.

Land Rover Discovery

Επίδειξη ικανοτήτων ρυμούλκησης πραγματοποίησε το Land Rover Discovery, καθώς κατάφερε να τραβήξει ένα μεγάλο φορτηγό με επτά καρότσες, το βάρος του οποίου έφτανε τους 110 τόνους.

Ανάβαση Πορταριάς

Εντυπωσιακό το νούμερο των συμμετεχόντων στην προτελευταία ανάβαση του φετινού πρωταθλήματος, στη γραφική Πορταριά, που διοργανώνει το σωματείο Λ.Α. Βόλου.

Είναι ο 7ος γύρος του θεσμού και η διαδρομή της Πορταριάς είναι 3,1 χλμ. με τους οδηγούς να την ανεβαίνουν δύο φορές.

Tesla Model S/Model X

Μόλις μερικούς μήνες μετά την επίσημη λειτουργία της πρώτης κάθετης μονάδας στο κρατίδιο του Ντουμπάι, η Tesla ανακοίνωσε την παράδοση των πρώτων 50 μοντέλων Model S και Model X στην εταιρεία ταξί DTC.

Jeep Compass

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ένας από τους κορυφαίους προπονητές μπάσκετ που άφησαν το αποτύπωμά του στη χώρα μας, εγκαταλείπει την ενεργό δράση.

ΔΑΑ

Αυτή την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» καλωσορίζει το Εθνικό Θέατρο.

Kia Stonic

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το νέο Kia Stonic, που αποτελεί την πρόταση της φίρμας στην κατηγορία των κόμπακτ crossover.

Citroen C3 Aircross

Το C3 Aircross είναι ένας από τους νέους «κατοίκους» στον εκθεσιακό  χώρο C_42 της Citroen που βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού.