Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Νέα τεχνολογία μπαταριών από τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία μπαταριών Solid Power για την ανάπτυξη νέας γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να αναπτύξουν την τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης μέχρι το σημείο που θα είναι κατάλληλες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να αρχίσουν να αντικαθιστούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη χωρητικότητα και σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αποτελούνται από ένα συμπαγές, αγώγιμο υλικό, και όχι από έναν υγρό ή σε μορφή τζελ ηλεκτρολύτη, όπως συμβαίνει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τον Φεβρουάριο, έγινε γνωστό ότι η BMW είχε αρχίσει να εργάζεται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει στα οχήματα παραγωγής έως το 2026.

Εκτός από την BMW είναι αρκετοί οι κατασκευαστές που εργάζονται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης μεταξύ των οποίων η Toyota και η Porsche.

Στην εικόνα βλέπουμε το υβριδικό μοντέλο επιδόσεων των Γερμανών, το BMW i8.

Σχετικά άρθρα

Tα μονοθέσια αποκαλύπτονται…

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 αρχίζει στις 25 Φεβρουαρίου, καθώς είναι η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών όλων των ομάδων στην πίστα τη Βαρκελώνης, εν όψει της νέας χρονιάς.

BMW

Η BMW τον Σεπτέμβριο του 2017 παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης για πρώτη φορά το πρωτότυπο BMW Concept X7 iPerformance. Από τότε το έχει παρουσιάσει και σε άλλες εκθέσεις όπως στου Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο και επρόκειτο να υπάρχει και στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Για 5ο συνεχή χρόνο η Hyundai Motorsport συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με στόχο την κατάκτηση των τίτλων, σε μια χρονιά όπου μαζί με τους τρείς επιπλέον κατασκευαστές (Ford, Citroen, Toyota) έχουν τον ίδιο ακριβώς στόχο.

McLaren

Κάθε χρόνο στην πίστα Laguna Seca γίνεται ο αγώνας Rolex Monterey Motorsports Reunion στον οποίο συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας και εποχής.

Ιστορικό Λε Μαν 2018

Το Le Mans classic είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά ραντεβού για τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Είναι προγραμματισμένο για τις 6-7-8 Ιουλίου όπου τα 500 αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν έχουν «τρέξει» στις 24ώρες μεταξύ 1923-1981 και θα χωριστούν σε 6 κατηγορίες.

Lexus

Το LFA ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Lexus αλλά η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2012. Από τότε, η εταιρεία δέχεται πολλά αιτήματα τόσο από αντιπροσώπους της όσο και από πελάτες για να βγάλει ένα μοντέλο που να αποτελεί διάδοχο του LFA.

SEAT

Κοιτώντας ένα μοντέλο της SEAT αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο χρώμα του αμαξώματος του, καθώς η κάθε απόχρωση περνάει από μια πολύπλοκη διαδικασία.

Mercedes

Συνεχώς ακούμε από τις εταιρείες ανακοινώσεις για ολοένα και περισσότερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα όμως κανένα μοντέλο δεν έχει ξεπεράσει το δεύτερο επίπεδο αυτονομίας από τα συνολικά πέντε.

Nτακάρ 2018

Με το Νο 355 στο Ssang Yong Tivoli συμμετέχουν στον πιο γνωστό μαραθώνιο του κόσμου οι Φουέρτες-Βαγιέχο.

Crossovers

Η Datsun είναι μια εταιρεία η οποία στην Ελλάδα είναι γνωστή σχεδόν αποκλειστικά για τα pick-up της και κάποια επιβατικά που έβγαζε πριν από αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τη Nissan στην οποία ανήκει.