Είστε εδώ

Τεχνολογία

BMW: Νέα τεχνολογία μπαταριών από τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία μπαταριών Solid Power για την ανάπτυξη νέας γενιάς μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να αναπτύξουν την τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης μέχρι το σημείο που θα είναι κατάλληλες για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων.

Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα μπορούσαν να αρχίσουν να αντικαθιστούν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι αυτές οι μπαταρίες περιλαμβάνουν χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη χωρητικότητα και σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αποτελούνται από ένα συμπαγές, αγώγιμο υλικό, και όχι από έναν υγρό ή σε μορφή τζελ ηλεκτρολύτη, όπως συμβαίνει στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Τον Φεβρουάριο, έγινε γνωστό ότι η BMW είχε αρχίσει να εργάζεται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει στα οχήματα παραγωγής έως το 2026.

Εκτός από την BMW είναι αρκετοί οι κατασκευαστές που εργάζονται πάνω στις μπαταρίες στερεάς κατάστασης μεταξύ των οποίων η Toyota και η Porsche.

Στην εικόνα βλέπουμε το υβριδικό μοντέλο επιδόσεων των Γερμανών, το BMW i8.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.