Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο το εργοστάσιο της

του Γιώργου Ψαρρά

Πυρετός εργασιών επικράτησε στην έδρα της Lamborghini στη Σαντα Αγκάτα Μπολονέζ.

Ο λόγος ήταν η επέκταση του εργοστασίου της, ώστε να προστεθεί στη γραμμή παραγωγής το πρώτο SUV της Lamborghini, η νέα Urus. Συγκεκριμένα, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου διπλασιάστηκαν από τα 80.000 τ.μ. στα 160.000 τ.μ., ενώ θα αυξηθεί και ο ετήσιος όγκος παραγωγής στις 7.000 μονάδες.

Πέρα από τη γραμμή παραγωγής της νέας Urus δημιουργήθηκε επίσης ένας νέος χώρος τελειοποίησης για όλα τα μοντέλα, αλλά και ένα κτίριο με γραφεία που θα έχει το πιστοποιητικό “LEED Platinum”. Πρόκειται για το υψηλότερων προδιαγραφών πιστοποιητικό σχετικά με τις περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές κτιρίων.

Παράλληλα κατασκευάστηκε αποθήκη και μια πίστα με δεκατρία διαφορετικά οδοστρώματα, ώστε να πραγματοποιούνται εκεί οι δοκιμές της Urus. Για την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και υπερσύγχρονων ρομπότ στο εργοστάσιο υπήρξε συνεργασία με 600 εταιρίες, ενώ συμμετείχαν 3.600 άτομα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε μόλις 18 μήνες, χωρίς μάλιστα να διακοπεί η παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Το όλο έργο ονομάζεται, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, “Manifattura Lamborghini”.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμπου Ντάμπι

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι πρωτομπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009.

Renault

Για όλους μας υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές στη ζωή. Ο αρραβώνας είναι μία από αυτές. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 σίγουρα είναι ακόμα μία. Αυτό το ζευγάρι, όμως, κατάφερε να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Toyota Mirai

Η Toyota ακολουθεί με πάθος τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Liberty Media

Από τότε που η Liberty Media ανέλαβε τη Formula 1, η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να επεκτείνει τον αριθμό των αγώνων και να προσθέσει περισσότερες πίστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Porsche

Ένα σημαντικό γεγονός καταγράφηκε για την Porsche στις 3 Αυγούστου του 1962, το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζετε.

Στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το χρονόμετρο σταμάτησε στα 8:47.20 για την Porsche 804 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Γκραν Πρι Γερμανίας.

Ανάκληση αερόσακων Takata

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ανάκληση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν έχει γίνει ακόμα.

3ος Αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας

Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν ζούμε μια φαρσοκωμωδία με τους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου ή όχι.

Την ίδια ημερομηνία που στο Βόλο διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου ασφάλτου, στα Μέγαρα διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz μας ανοίγει την όρεξή για τη νέα, τέταρτη γενιά της A-Class με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου που έχει να τρέξει στις 24 ώρες του Λε Μαν, αφού ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών με την Toyota στο Μπαχρέιν.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Honda

Η Honda σκοπεύει να λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 που θα διαθέτουν γρήγορη φόρτιση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούν να κάνουν 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών.