Είστε εδώ

News

Νissan : Σταματάει η παραγωγή στα εργοστάσια της Ιαπωνίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Nissan αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων για την αγορά της Ιαπωνίας σε όλα τα εργοστάσια της Nissan και της Nissan Shatai στην Ιαπωνία. Ο λόγος είναι ότι κατασκευάστηκαν μια σειρά από αυτοκίνητα τα οποία ελέγχθηκαν από τεχνικούς που δεν ήταν αρμόδιοι για τις επιθεωρήσεις. 

Μάλιστα εξετάζεται το γεγονός για την ανάκληση οχημάτων τα οποία είχαν κατασκευαστεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και υπολογίζεται να είναι γύρω στις 34.000 μονάδες.

Η Nissan μετά από αυτό το γεγονός  θα προβεί σε ενέργειες οι οποίες αφορούν την τελική γραμμή επιθεώρησης των οχημάτων  που διαμορφώνεται όπως αρχικά είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Ιαπωνίας, ενοποιώντας όλες τις διαδικασίες τελικής επιθεώρησης.
Η τελική μάλιστα διαδικασία επιθεώρησης θα διαχωριστεί από άλλες διεργασίες και μόνο εγκεκριμένοι επιθεωρητές θα έχουν πρόσβαση στην τελική γραμμή επιθεώρησης.

Η Nissan εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία και ανησυχία που προκάλεσε αυτό στους πελάτες της και σε άλλους ενδιαφερόμενους στην Ιαπωνία.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου όταν το  Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της χώρας ενημέρωσε τη Nissan ότι κατά την τελική επιθεώρηση που  πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα, ορισμένοι έλεγχοι έγιναν από μη εγκεκριμένους τεχνικούς που δεν είχαν καταγραφεί για να εκτελέσουν τα καθήκοντα επιθεώρησης  σύμφωνα με τις διαδικασίες της Nissan. Σε νεότερο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν πάρθηκαν διορθωτικά μέτρα, κάτι που οδήγησε στην διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων Nissan στην Ιαπωνία. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Kartodromo - Αφίδναι

Ήταν μια πραγματική ανοιξιάτικη μέρα στην πίστα kartodromo στην περιοχή των Αφιδνών.

Παρακολουθήσαμε την τελευταία -θεωρητικά- δοκιμή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος που είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα για το σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου.

Ράλι Σουηδίας-JWRC

Στο «ενιαίο» με τα Ford Fiesta R2 υπήρχε μια σουηδική μονομαχία μεταξύ Ράντστρομ και Μπέρκβιστ.

Στην αρχή την κούρσα την οδηγούσε ο Μπέργκβιστ, αλλά στη συνέχεια πήρε την πρωτοπορία ο Ράντστρομ για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τρίτο τον Τάνερτ. 

Ράλι Σουηδίας-WRC2

Άλλα ήταν τα φαβορί στην κατηγορία WRC2 με τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 και άλλος πήρε τη νίκη. 

Ράλι Σουηδίας

Η τελευταία πράξη του έργου στο χιονισμένο ράλι Σουηδίας δεν έφερε ανακατατάξεις σε ο,τι αφορά τις θέσεις στο βάθρο με τους Νεβίλ-Γκιλσούλ με το Hyundai i20 WRC να ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όπως οι προβολείς είναι στραμμένοι στην επίδοση των Μπριν-Μάρτιν που έφεραν το Citroen C3 WRC

Ράλι Σουηδίας-Power Stage

Οι Λάπι-Φερμ με Toyota Υaris WRC ήταν οι ταχύτεροι στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα, την power-stage μήκους 9,56 χλμ., που δίνει έξτρα βαθμούς στους πέντε ταχύτερους (5/4/3/2/1).

Ράλι Σουηδίας-2ο σκέλος

Το αφράτο χιόνι έπαιξε και πάλι το ρόλο του στο 2ο σκέλος του ράλι Σουηδίας με τον Νεβίλ να καρπούται το ότι ξεκινούσε πολύ πίσω στις Ειδικές Διαδρομές έναντι του Οζιέ που ήταν ο δεύτερος οδηγός που ξεκινούσε τις Ειδικές Διαδρομές. 

Ράλι Σουηδίας – Colin McRae crest

Στην 11η Ειδική Διαδρομή υπάρχει ένα άλμα που είναι αφιερωμένο στον Κόλιν Μακρέι. Εκεί έχουν τοποθετηθεί ενδείξεις με μέτρα ώστε να γνωρίζουν οι θεατές ποιος οδηγός έκανε το μεγαλύτερο άλμα.

Porsche

Πριν λίγες μέρες γράφαμε ότι η νέα γενιά της Porsche 911 GT3 θα εγκατέλειπε τον ατμοσφαιρικό της κινητήρα και το χειροκίνητο κιβώτιο για χάρη του τούρμπο και του αυτόματου κιβωτίου προς απογοήτευση των σκληροπυρηνικών οπαδών της μάρκας όμως φαίνεται ότι οι Γερμανοί το ξανασκέφτονται.

BMW

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε αναβρασμό λόγω της πυρετώδους προετοιμασίας του αυτοκινήτου με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Kia

Η Kia έχει πολύ μεγάλα σχέδια για τη νέα γενιά του Ceed και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εκτός από τα κινητήρια σύνολα βενζίνης και πετρελαίου διαθέσιμο θα είναι και ένα ήπιο υβριδικό το οποίο θα λειτουργεί στα 48 Volts, τεχνολογία που είναι σπάνια σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.