Είστε εδώ

News

Νissan : Σταματάει η παραγωγή στα εργοστάσια της Ιαπωνίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Nissan αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων για την αγορά της Ιαπωνίας σε όλα τα εργοστάσια της Nissan και της Nissan Shatai στην Ιαπωνία. Ο λόγος είναι ότι κατασκευάστηκαν μια σειρά από αυτοκίνητα τα οποία ελέγχθηκαν από τεχνικούς που δεν ήταν αρμόδιοι για τις επιθεωρήσεις. 

Μάλιστα εξετάζεται το γεγονός για την ανάκληση οχημάτων τα οποία είχαν κατασκευαστεί από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 18 Οκτωβρίου και υπολογίζεται να είναι γύρω στις 34.000 μονάδες.

Η Nissan μετά από αυτό το γεγονός  θα προβεί σε ενέργειες οι οποίες αφορούν την τελική γραμμή επιθεώρησης των οχημάτων  που διαμορφώνεται όπως αρχικά είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Ιαπωνίας, ενοποιώντας όλες τις διαδικασίες τελικής επιθεώρησης.
Η τελική μάλιστα διαδικασία επιθεώρησης θα διαχωριστεί από άλλες διεργασίες και μόνο εγκεκριμένοι επιθεωρητές θα έχουν πρόσβαση στην τελική γραμμή επιθεώρησης.

Η Nissan εκφράζει τη λύπη της για την ταλαιπωρία και ανησυχία που προκάλεσε αυτό στους πελάτες της και σε άλλους ενδιαφερόμενους στην Ιαπωνία.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου όταν το  Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών της χώρας ενημέρωσε τη Nissan ότι κατά την τελική επιθεώρηση που  πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα, ορισμένοι έλεγχοι έγιναν από μη εγκεκριμένους τεχνικούς που δεν είχαν καταγραφεί για να εκτελέσουν τα καθήκοντα επιθεώρησης  σύμφωνα με τις διαδικασίες της Nissan. Σε νεότερο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν πάρθηκαν διορθωτικά μέτρα, κάτι που οδήγησε στην διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων Nissan στην Ιαπωνία. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμπου Ντάμπι

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι πρωτομπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009.

Renault

Για όλους μας υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές στη ζωή. Ο αρραβώνας είναι μία από αυτές. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 σίγουρα είναι ακόμα μία. Αυτό το ζευγάρι, όμως, κατάφερε να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Toyota Mirai

Η Toyota ακολουθεί με πάθος τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Liberty Media

Από τότε που η Liberty Media ανέλαβε τη Formula 1, η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να επεκτείνει τον αριθμό των αγώνων και να προσθέσει περισσότερες πίστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Porsche

Ένα σημαντικό γεγονός καταγράφηκε για την Porsche στις 3 Αυγούστου του 1962, το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζετε.

Στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το χρονόμετρο σταμάτησε στα 8:47.20 για την Porsche 804 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Γκραν Πρι Γερμανίας.

Ανάκληση αερόσακων Takata

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ανάκληση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν έχει γίνει ακόμα.

3ος Αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας

Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν ζούμε μια φαρσοκωμωδία με τους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου ή όχι.

Την ίδια ημερομηνία που στο Βόλο διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου ασφάλτου, στα Μέγαρα διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz μας ανοίγει την όρεξή για τη νέα, τέταρτη γενιά της A-Class με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου που έχει να τρέξει στις 24 ώρες του Λε Μαν, αφού ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών με την Toyota στο Μπαχρέιν.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Honda

Η Honda σκοπεύει να λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 που θα διαθέτουν γρήγορη φόρτιση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούν να κάνουν 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών.