Είστε εδώ

Gadgets

BMW: Εξυπνότερα αυτοκίνητα, πιο εύκολη καθημερινότητα

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW θέλοντας να κάνει τη ζωή των πελατών της ευκολότερη θα ξεκινήσει την υποστήριξη του Google Assistant με τη χρήση του οποίου ο κάτοχος ενός μοντέλου θα μπορεί από απόσταση να ελέγξει λειτουργίες του αυτοκινήτου όπως πόσο φορτισμένο είναι το ηλεκτρικό του μοντέλο (όπως το i3) ή αν είναι κλειδωμένο το αυτοκίνητό του.

Επίσης, το αυτοκίνητο θα προβλέπει τι ώρα πρέπει να ξεκινήσει ο χρήστης ώστε να φτάσει εγκαίρως στον προορισμό του λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στη σχεδιαζόμενη διαδρομή.

Μέχρι πρόσφατα αυτές οι δυνατότητες ήταν διαθέσιμες μέσω του Apple Watch, των έξυπνων ρολογιών που έτρεχαν Android και μέσω του ψηφιακού βοηθού Alexa της Amazon. Πλέον, μέσω του Google Assistant οι λειτουργίες αυτές γίνονται διαθέσιμες και στα κινητά που τρέχουν Android.

Η πρόσβαση στις λειτουργίες αυτές θα γίνεται με τη χρήση φωνητικών εντολών την ώρα που ο χρήστης βρίσκεται στο σπίτι αλλά δε σταματάν εκεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξει τα ραντεβού του και τις εναλλακτικές διαδρομές επίσης με τη χρήση φωνητικών εντολών.

Η υποστήριξη του Google Assistant θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017 στις Η.Π.Α. ενώ στη συνέχεια οι υπηρεσίες θα γίνουν διαθέσιμες και σε άλλες χώρες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμπου Ντάμπι

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι πρωτομπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009.

Renault

Για όλους μας υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές στη ζωή. Ο αρραβώνας είναι μία από αυτές. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 σίγουρα είναι ακόμα μία. Αυτό το ζευγάρι, όμως, κατάφερε να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Toyota Mirai

Η Toyota ακολουθεί με πάθος τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Liberty Media

Από τότε που η Liberty Media ανέλαβε τη Formula 1, η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να επεκτείνει τον αριθμό των αγώνων και να προσθέσει περισσότερες πίστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Porsche

Ένα σημαντικό γεγονός καταγράφηκε για την Porsche στις 3 Αυγούστου του 1962, το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζετε.

Στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το χρονόμετρο σταμάτησε στα 8:47.20 για την Porsche 804 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Γκραν Πρι Γερμανίας.

Ανάκληση αερόσακων Takata

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ανάκληση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν έχει γίνει ακόμα.

3ος Αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας

Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν ζούμε μια φαρσοκωμωδία με τους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου ή όχι.

Την ίδια ημερομηνία που στο Βόλο διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου ασφάλτου, στα Μέγαρα διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz μας ανοίγει την όρεξή για τη νέα, τέταρτη γενιά της A-Class με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου που έχει να τρέξει στις 24 ώρες του Λε Μαν, αφού ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών με την Toyota στο Μπαχρέιν.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Honda

Η Honda σκοπεύει να λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 που θα διαθέτουν γρήγορη φόρτιση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούν να κάνουν 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών.