Είστε εδώ

Classic Cars

Martini Collection: Το απόλυτο δίδυμο

του Κώστα Χαριάτη

Ένα από τα λίγα πράγματα που κάνουν ένα κλασικό αγωνιστικό μοντέλο ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι και το αυτοκίνητο υποστήριξης.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μας έρχεται από το Βέλγιο, όπου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης 2017 Spa Classic Sale, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη πίστα, θα βρίσκονται προς πώληση δύο μοντέλα, βαμμένα στα χρώματα της Martini.

Το πρώτο είναι μία αγωνιστική Porsche 934/5 Kremer Group 4 Competition Coupe του 1976. Η συγκεκριμένη διαθέτει προδιαγραφές της FIA και συμμετείχε το 1977 σε τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Κατόπιν έμεινε σε γκαράζ για περίπου τρεις δεκαετίες, μέχρι που ξαναπήρε μέρος σε αγώνες με κλασικά μοντέλα.

Το δεύτερο είναι ένα VW T2 Transporter του 1977. Όπως και η Porsche είναι βαμμένο σε χρώματα της Martini, ενώ διαθέτει έναν 4κύλινδρο flat-four κινητήρα 2,1 λίτρων, προερχόμενο από την Porsche 914.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Peugeot

Το ταλέντο της στη σχεδίαση η Peugeot το έχει αποδείξει μέσα από τα μοντέλα της, έτσι λοιπόν με σιγουριά βάζει την υπογραφή της και σε τραμ.

Porsche Driving Experience

Όσο ζεις μαθαίνεις και όσο οδηγείς βελτιώνεσαι, ειδικά αν σου κάνει η Porsche ιδιαίτερα μαθήματα μέσα στην πίστα.

Το πρόγραμμα “Porsche Driving Experience ” απευθύνεται σε οδηγούς που θέλουν να εξελίξουν τις ικανότητες τους και να ανέβουν επίπεδο.

Bentley Continental 24

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Bentley θα συμμετάσχει στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ με τρεις Continental GT3, οι οποίες έδωσαν έμπνευση για τη δημιουργία της Continental 24.

GTi

Τα καρτ-ποστάλ δείχνουν ειδυλλιακά τοπία με αλπικά σκηνικά ή ήσυχα χωριά που «κρέμονται» κατά μήκος των ακτών της αυστριακής λίμνης Wörth ή στο Wörthersee όπως είναι περισσότερο γνωστή στα γερμανικά.

Nissan Micra

Προς τα κάτω διευρύνει τη γκάμα κινητήρων του νέου Micra η Nissan, με το «χιλιάρη» βενζίνης των 71 ίππων.

Ράλι Ακρόπολις-73 συνολικά οι συμμετοχές

Οι αντιπαραθέσεις στα social media κορυφώνονται για την ονομασία του εθνικού μας αγώνα που εξακολουθεί να φέρει την ονομασία Ράλι Ακρόπολις, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ακρόπολη. 

Γκραν Πρι Μονακό-28 Μαΐου

Ότι και να γράψεις για το Γκραν Πρι του Μονακό είναι λίγο. Δεν είναι μόνο η ιστορία που έχει, καθώς ο πρώτος αγώνας διοργανώθηκε το 1929, (το 1950 στη Formula 1) και από τότε μέχρι σήμερα διεξάγεται στους ίδιους δρόμους.

Μille Miglia

Έτσι είχε χαρακτηρίσει ο Έντσο Φεράρι τον ιταλικό αγώνα “Mille Miglia”.

Volkswagen Golf GTI

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητευόμενοι της Volkswagen, δημιούργησαν ένα ξεχωριστό Golf GTI, το οποίο θα παρουσιάσουν αύριο στη «Συνάντηση GTI» στο Wörthersee της Αυστρίας.

Ράλι Σαρδηνίας

Αυτή μάλιστα, είναι είδηση πρώτου μεγέθους. Η Citroen Racing στο ράλι Σαρδηνίας (8-11) Ιουνίου θα έχει στις τάξεις τον Αντρέας Μίκελσεν.

Δίπλα του ο Αντερς Γιέγκερ που θα οδηγήσουν το Citroen C3 WRC με τον αριθμό 9.