Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Που θα ξεκινήσει παραγωγική δραστηριότητα;

του Γιώργου Ψαρρά

Εντός του 2017 η Volvo ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή μοντέλων της στην Ινδία.

Το εργοστάσιο της βρίσκεται στο Μπανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας, όπου θα συναρμολογούνται σε πρώτη φάση μοντέλα της που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, ενώ την αρχή θα κάνει το XC 90. Αργότερα θα γίνει γνωστό και ποια άλλα μοντέλα θα μπουν στη γραμμή παραγωγής της Ινδίας. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες δομές παραγωγής που διαθέτει εκεί η Volvo Group.

Σύμφωνα με τη σουηδική premium εταιρεία η επιλογή της Ινδίας για τη συγκεκριμένη παραγωγική της μονάδα έγινε διότι στόχος της είναι να διπλασιάσει στην αναπτυσσόμενη τοπική αγορά μέχρι το 2020 το μερίδιο της που βρίσκεται στο 5%. Το 2016 η Volvo πέτυχε 1.400 πωλήσεις στην Ινδία, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 24% σε σύγκριση με το 2015, ενώ τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017 είδε το ποσοστό της να ανεβαίνει 35%.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μονακό - FP2

Η Red Bull φαίνεται ότι βολεύεται ιδιαίτερα στην πίστα του Μονακό αφού και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Πέμπτης κυριάρχησε και μάλιστα φάνηκε να το κάνει με ευκολία.

Porsche 356 Roadster

Δε θα μπορούσε να απουσιάζει από την επέτειο 70 ετών της Porsche το πρώτο 356 roadster μοντέλο που κατασκεύασε.

Ford

Ένα σύμμαχο στη ζούγκλα της πόλης βρίσκουν στο «πρόσωπο» της Ford οι ποδηλάτες, καθώς η μπλε οβάλ εταιρία παρουσιάζει το “WheelSwap”.

Τάκης Θεοχαράκης

Από τη λιανική, που, πάντα, το 2ο εξάμηνο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, και βέβαια από το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, «καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική ή εκλογική περίοδο», θα καθοριστεί κατά κύριο λόγο το τελικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς αυτοκινήτου, φέτος

Γκραν Πρι Μονακό - FP1

Αν και έχουμε συνηθίσει τις ελεύθερες δοκιμές να γίνονται Παρασκευή το Γκραν Πρι του Μονακό αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση και σε αυτόν τον τομέα αφού τα μονοθέσια βγαίνουν για πρώτη φορά στην πίστα την Πέμπτη.

Νίκο Ρόσμπεργκ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ μπορεί να άφησε τις πίστες αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 1 του 2016 όμως από τότε έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα συλλογής views καθώς ανεβάζει συνεχώς νέα εντυπωσιακά βίντεο στο κανάλι του στο Youtube.

BP

Οι πετρελαϊκές εταιρείες είναι αυτή τη στιγμή από τους μεγαλύτερους οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά τα αποθέματα υγρών καυσίμων κάποια στιγμή θα εξαντληθούν και για αυτό το λόγο επενδύουν σε νέες τεχνολογίες που θα τις κρατήσουν στην πρώτη γραμμή και στην επόμενη μέρα της ενέργειας.

Land Rover

Σίγουρα η περιπέτεια είναι στο DNA των μοντέλων που κατασκευάζει η  Land Rover, ωστόσο για να φτάσεις σε αυτή χρειάζεσαι και τη σωστή καθοδήγηση.

Bosch

Μπορεί την Bosch οι περισσότεροι από εμάς να την ξέρουμε για τις οικιακές συσκευές που κατασκευάζει όμως είναι και μία από τις πιο μεγάλες και πιο δραστήριες εταιρείες στο χώρο του αυτοκινήτου καθώς συνεργάζεται με πάρα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες για την κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων.

Kia Sportage

Βαθειά αναπνοή πήρε η Kia και «φύσηξε» πάνω στο Sportage τον αέρα της ανανέωσης, ο οποίος το επηρέασε σε επίπεδο τεχνολογίας, εξωτερικής και εσωτερικής εικόνας.