Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Που θα ξεκινήσει παραγωγική δραστηριότητα;

του Γιώργου Ψαρρά

Εντός του 2017 η Volvo ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή μοντέλων της στην Ινδία.

Το εργοστάσιο της βρίσκεται στο Μπανγκαλόρ της Νότιας Ινδίας, όπου θα συναρμολογούνται σε πρώτη φάση μοντέλα της που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, ενώ την αρχή θα κάνει το XC 90. Αργότερα θα γίνει γνωστό και ποια άλλα μοντέλα θα μπουν στη γραμμή παραγωγής της Ινδίας. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι θα χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες δομές παραγωγής που διαθέτει εκεί η Volvo Group.

Σύμφωνα με τη σουηδική premium εταιρεία η επιλογή της Ινδίας για τη συγκεκριμένη παραγωγική της μονάδα έγινε διότι στόχος της είναι να διπλασιάσει στην αναπτυσσόμενη τοπική αγορά μέχρι το 2020 το μερίδιο της που βρίσκεται στο 5%. Το 2016 η Volvo πέτυχε 1.400 πωλήσεις στην Ινδία, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 24% σε σύγκριση με το 2015, ενώ τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017 είδε το ποσοστό της να ανεβαίνει 35%.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Toyota

Η Toyota και η Panasonic ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να "αρχίσουν να μελετούν τη βιωσιμότητα" μιας συνεργασίας στον τομέα της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κίνα

Ακριβώς εκεί που νομίζαμε ότι η ιδέα ενός μηχανήματος αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων είναι αρκετά παράξενη από μόνη της και δεν μπορεί να γίνει πιο παράξενη, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, μας παρουσιάζει τη μορφή αυτών των μηχανημάτων τα οποία θα θυμίζουν γάτα και θα ξεκινήσ

EuroNCAP

Εκτός από νεανικό χαρακτήρα και αντισυμβατική σχεδίαση το νέο Hyundai Kona έχει και ασφάλεια πέντε αστέρων, σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Hyundai i30 N

Σε έναν κόσμο όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες κυνηγούν ολοένα και μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις για τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων τους, το Hyundai i30 N είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτο.

McLaren F1

Η κατοχή ενός αυτοκινήτου όπως η McLaren F1 περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από το αρχικό υψηλό κόστος για την αγορά της. Όπως ισχυρίζεται ο πρώην ιδιοκτήτης μιας F1, τα κόστη συντήρησης είναι πραγματικά εξωπραγματικά.

Volvo

Η Volvo ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση για να εξαλείψει το turbo lag με ένα νέο σύστημα που ονομάζεται PowerPulse και εκτός του ότι είναι απίστευτα έξυπνο, είναι ταυτόχρονα και πολύ απλό.

Audi

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Ρούπερτ Στάντλερ αποκάλυψε ότι η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδιά της να πουλήσει την Ducati.

AutoBest - Best by car of Europe 2018

Η νέα εποχή της Citroen όπως μας ενημέρωσε εκείνο το πρωινό  στο Βελιζί (στην έδρα της PSA στο Παρίσι) η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Λίντα Τζάκσον, ξεκινάει με ένα σημαντικό βραβείο.

i-smailos connected

Μέχρι το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, θα έχει ξεκινήσει να λειτουργεί μια καινούργια επαναστατική  εφαρμογή που θα αφορά αποκλειστικά τους κατόχους αυτοκινήτων Mercedes και Smart.

EuroNCAP

Δυναμικό όχι μόνο την άσφαλτο, αλλά και στην ασφάλεια αποδειχτηκε το νέο Kia Stinger, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP, o οποίος του απέδωσε πέντε αστέρια.