Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Αυτόνομο φορτηγό μέσα σε ορυχείο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H Volvo εφαρμόζει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Μέχρι τώρα έχουμε δει αυτόνομο φορτηγό της να εργάζεται σε καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου, ως απορριμματοφόρο, ενώ τώρα το συναντάμε ακόμα και κάτω από 1.320 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Volvο είναι το πρώτο που χρησιμοποιείται στο ορυχείο Kristineberg στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσετε είναι εντυπωσιακά, καθώς το μεγάλο φορτηγό κινείται με ακρίβεια μόνο του μέσα στις σκοτεινές και στενές υπόγειες στοές διανύοντας απόσταση 7 χιλιομέτρων, ενώ προβάλλεται και η ικανότητα του να εντοπίζει εμπόδια και να φρενάρει αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Volvo το αυτόνομο φορτηγό της χρησιμοποιεί αισθητήρες λέιζερ για να μπορεί να «βλέπει», ενώ παρότι βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή δοκιμάζεται κάτω από πραγματικές συνθήκες, ώστε να κάνει το εργασιακό περιβάλλον δύσκολων επαγγελμάτων πιο εύκολο και πιο ασφαλές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Motorsport

Η Volkswagen επιστρέφει στη φημισμένη ανάβαση του Κολοράντο Πάικς Πικ μετά από 30 χρόνια με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που σημείωσε ο Μίλεν το 2016 με χρόνο 8’ 57’’.118. 

Νissan

Η Nissan αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή οχημάτων για την αγορά της Ιαπωνίας σε όλα τα εργοστάσια της Nissan και της Nissan Shatai στην Ιαπωνία. Ο λόγος είναι ότι κατασκευάστηκαν μια σειρά από αυτοκίνητα τα οποία ελέγχθηκαν από τεχνικούς που δεν ήταν αρμόδιοι για τις επιθεωρήσεις. 

Fiat Fullback Cross

Το pickup της Fiat έφτασε στη χώρα μας σε μια ειδική έκδοση που ονομάζεται Cross.

Ξεχωρίζει από το μαύρο χρωματισμό σε πολλά σημεία του αμαξώματος όπως μάσκα, εξωτερικοί καθρέπτες, σκαλοπάτια, χειρολαβές και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Lamborghini

Πυρετός εργασιών επικράτησε στην έδρα της Lamborghini στη Σαντα Αγκάτα Μπολονέζ.

Mercedes AMG A45 4Matic

Πίσω από το τιμόνι της Mercedes AMG A45, είναι φορές που οι δρόμοι «παίρνουν» άλλο σχήμα.

Τους «βλέπεις» αλλιώς. Νομίζεις ότι σου «μιλάνε», ότι σε προκαλούν για να πατήσεις ακόμα περισσότερο το γκάζι.

Νέο Volkswagen Polo

Ένα μηνά μετά την πρώτη μας γνωριμία με το νέο Volkswagen Polo στο Αμβούργο είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε και σε ελληνικό έδαφος, ταξιδεύοντας μαζί του μέχρι το όμορφο Ναύπλιο.

McLaren

Τα μοντέλα της McLaren σίγουρα νιώθουν αρκετά άνετα μέσα στις πίστες, αν και δεν προορίζονται αποκλειστικά για εκεί.

Toyota Fine-Comfort Ride Concept

Ακόμα ένα πρωτότυπο μοντέλο μας παρουσιάζει η Toyota αποκαλύπτοντας το νέο  υδρογονοκίνητο Fine-Comfort Ride.

ΣΕΑΑ

Το γερασμένο στόλο των επαγγελματικών οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας αναφέρει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ), υπογραμμίζοντας ότι ήταν ήδη γερασμένος πριν την κρίση, κάτι που οδήγησε την Ελλάδα στην τελευταία θέση από πλευράς παλαιότητας φορτηγών στην Ε

Γκραν Πρι ΗΠΑ

Για να ξαναμπεί σε τροχιά τίτλου ο Φέτελ με τη Ferrari θα πρέπει να κερδίσει στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ, στην πίστα του Τέξας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου. Παίζει ίσως το τελευταίο χαρτί καθώς απομένουν 4 Γκραν Πρι και ο Χάμιλτον στη βαθμολογία έχει ξεφύγει του Φέτελ κατά 57 βαθμούς. Δεν έχει λοιπόν άλλα