Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Αυτόνομο φορτηγό μέσα σε ορυχείο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H Volvo εφαρμόζει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Μέχρι τώρα έχουμε δει αυτόνομο φορτηγό της να εργάζεται σε καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου, ως απορριμματοφόρο, ενώ τώρα το συναντάμε ακόμα και κάτω από 1.320 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Volvο είναι το πρώτο που χρησιμοποιείται στο ορυχείο Kristineberg στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσετε είναι εντυπωσιακά, καθώς το μεγάλο φορτηγό κινείται με ακρίβεια μόνο του μέσα στις σκοτεινές και στενές υπόγειες στοές διανύοντας απόσταση 7 χιλιομέτρων, ενώ προβάλλεται και η ικανότητα του να εντοπίζει εμπόδια και να φρενάρει αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Volvo το αυτόνομο φορτηγό της χρησιμοποιεί αισθητήρες λέιζερ για να μπορεί να «βλέπει», ενώ παρότι βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή δοκιμάζεται κάτω από πραγματικές συνθήκες, ώστε να κάνει το εργασιακό περιβάλλον δύσκολων επαγγελμάτων πιο εύκολο και πιο ασφαλές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Άσσεν, ελεύθερα δοκιμαστικά (1ο σκέλος)

Ο Ντανίλο Πετρούτσι με την δορυφορική Ducati της Pramac σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών του Γκραν Πρι του Άσσεν στην Ολλανδία.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν, ελεύθερα δοκιμαστικά (1ο σκέλος)

Το αγωνιστικό τριήμερο του Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν, που διεξάγεται στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπακού, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα της Red Bull.

Tesla-Zero motorcycle

Η Tesla, πιο προηγμένη αυτοκινητοβιομηχανία στην κατασκευή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων έρχεται επισήμως το 2018 στην Ελλάδα. Μαζί και η επίσης αμερικάνικη εταιρία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero Motorcycles.

Toyota Auris Hybrid

Η Toyota γιορτάζει τη συμπλήρωση 25 ετών από τότε που ξεκίνησε την παραγωγική της διαδικασία στη Βρετανία, με μια νέα συλλεκτική έκδοση του υβριδικού Auris.

Ford

Η Ford παρουσιάζει το σύστημα με το οποίο οι οδηγοί θα ενημερώνονται ηχητικά και οπτικά όταν τους πλησιάζει όχημα έκτακτης ανάγκης.

Νέο Audi A8

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Audi A8, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επιπλέον τεχνικά στοιχεία για την ναυαρχίδα της.

Γκραν Πρι Βελγίου/Ιαπωνίας

Η ιταλική εταιρεία ελαστικών και αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1 ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών για τα Γκραν Πρι του Βελγίου (25-27 Αυγούστου) και Ιαπωνίας (6-8 Οκτωβρίου), τα οποία θα διεξαχθούν στις πίστες Σπα και Σουζούκα αντίστοιχα.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Είναι το τρίτο Γκραν Πρί που διεξάγεται εντός των τειχών της πόλης μετά από αυτά του Μονακό και Καναδά.

Renault Kangoo Z.E.

Η θυγατρική εταιρεία Renault Pro+, που ειδικεύεται στα μικρά επαγγελματικά μοντέλα, παρουσίασε το ανανεωμένο ηλεκτρικό βαν Kangoo Z.E.

Lexus SKYJET

Η νέα ταινία του Λικ Μπεσόν με τίτλο “Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες” αναμένεται να σπάσει τα ταμεία. Και όχι μόνο λόγω του ευφάνταστου σεναρίου, αλλά κυρίως λόγω των πρωταγωνιστών του, όπως οι Ήθαν Χοκ, Κλάιβ Όουεν και η Lexus.