Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Αυτόνομο φορτηγό μέσα σε ορυχείο (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H Volvo εφαρμόζει την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης σε διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Μέχρι τώρα έχουμε δει αυτόνομο φορτηγό της να εργάζεται σε καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου, ως απορριμματοφόρο, ενώ τώρα το συναντάμε ακόμα και κάτω από 1.320 μέτρα από την επιφάνεια της γης. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Volvο είναι το πρώτο που χρησιμοποιείται στο ορυχείο Kristineberg στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Τα πλάνα που θα παρακολουθήσετε είναι εντυπωσιακά, καθώς το μεγάλο φορτηγό κινείται με ακρίβεια μόνο του μέσα στις σκοτεινές και στενές υπόγειες στοές διανύοντας απόσταση 7 χιλιομέτρων, ενώ προβάλλεται και η ικανότητα του να εντοπίζει εμπόδια και να φρενάρει αυτόματα.

Σύμφωνα με τη Volvo το αυτόνομο φορτηγό της χρησιμοποιεί αισθητήρες λέιζερ για να μπορεί να «βλέπει», ενώ παρότι βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή δοκιμάζεται κάτω από πραγματικές συνθήκες, ώστε να κάνει το εργασιακό περιβάλλον δύσκολων επαγγελμάτων πιο εύκολο και πιο ασφαλές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Κατάρ

Το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 άρχισε με το Γκραν Πρι του Κατάρ στη φωτισμένη πίστα του Losail.

Mercedes-Maybach

Παχιά δερμάτινα πολλαπλώς ρυθμιζόμενα καθίσματα, mini-bar με κρυστάλλινα ποτήρια, μπουκάλια σαμπάνιας, ξεχωριστές οθόνες για κάθε έναν από τους εκλεκτούς επιβάτες, όλα τα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας, περσίδες που απομονώνουν τα αδιάκριτα βλέμματα, φωτισμοί LED καθώς η επικοινωνία δε

Γκραν Πρι Αυστραλίας

Όλα έτοιμα λοιπόν για το φετινό κύκλο των παραστάσεων της Formula 1 με την αυλαία να ανοίγει την Κυριακή 25 Μαρτίου από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.  Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τα πολύχρωμα μονοθέσια να φέρουν το σύστημα προστασίας Halo πέριξ του κόκπιτ.

Olympic-Avis Greece

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Νissan - Datsun

Mεγάλη η αγωνιστική ιστορία της Datsun και στη συνέχεια ως Nissan στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο λοιπόν του 41ου φεστιβάλ Mitty, ο μακροβιότερος αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., επιστρέφει στην ένδοξη διαδρομή του “Road Atlanta” στις 26-29 Απριλίου.

Γκραν Πρι Κατάρ, κατατακτήριες δοκιμές

Οι κατακτήριες στην πίστα του Losail στο Κατάρ ξεκίνησαν με το Q1 στο οποίο συμμετέχουν οι μικρότερης δυναμικότητας ομάδες. Από αυτή τη διαδικασία οι δύο πιο γρήγοροι οδηγοί είναι και αυτοί που παίρνουν το εισιτήριο για το Q2, εκεί που αναμετρώνται οι πιο δυνατοί συνδυασμοί.

Ανάβαση Διονύσου

Στη θρυλική διαδρομή των 5.5 χλμ. άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος αναβάσεων με την ανάβαση Διονύσου.

Βαλεντίνο Ρόσι

Ξεκινάει το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 και λίγο πριν οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου πάρουν τη θέση τους στο grid για τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Losail στο Κατάρ ο πιο διάσημος μεταξύ των αναβατών και έναςς από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία του θεσμού υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Mitsubishi

Το Mitsubishi Colt είναι ένα μοντέλο το οποίο γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα μέχρι που οι Ιάπωνες επέλεξαν να σταματήσουν την παραγωγή του.

DS Automobiles

Την παρουσία της στη Λατινική Αμερική εδραιώνει η DS Automobiles, καθώς το σήμα της πλέον εγκαταστάθηκε και στην πόλη Μπογκοτά.