Είστε εδώ

Auto News

SEAT: Κατασκευάζει τη ψηλότερη αποθήκη στην Ισπανία

του Γιώργου Ψαρρά

Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της στο Μαρτορέλ η SEAT χτίζει ένα νέο κτίριο, το οποίο θα λειτουργήσει ως αποθήκη εξαρτημάτων.

Μέσω υψηλής τεχνολογίας η λειτουργία της να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι με ύψος 43,7 μ. θα είναι η ψηλότερη αποθήκη στην Ισπανία, ενώ θα έχει χωρητικότητα 119.000 κοντέινερ.

Η συνολική έκταση της αποθήκης θα καταλαμβάνει 5.700 τ.μ., ενώ θα χωρίζεται σε δυο επίπεδα. Στο πρώτο με ύψος 43,7 μ. θα διακινούνται πάνω από 500 κοντέινερ ανά μια ώρα, ενώ στους επτά διαδρόμους του θα αποθηκεύονται 24.000 κοντέινερ. Στο δεύτερο επίπεδο, ύψους 21 μ. θα αποθηκεύονται στους πέντε διαδρόμους του 95.000 κοντέινερ εκ των οποίων τα 1.100 θα μετακινούνται κάθε μια ώρα.

Η SEAT με το έργο αυτό στοχεύει στην καλύτερη διαχείριση των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί στα οχήματα της και κατά συνέπεια στην αποδοτικότερη παραγωγής τους. Σύμφωνα τώρα με την ισπανική εταιρία οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου θα ολοκληρωθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Νέο Dacia Duster

Όταν παρουσιάζεται ένα μοντέλο χρησιμοποιούμε σχετικά αβίαστα τον όρο “νέο”, εδώ όμως ο χαρακτηρισμός αυτός αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα, αφού η δεύτερη γενιά του Duster είναι τόσο πολύ καλύτερη από την παλιά που θα μπορούσε να έχει λανσαριστεί ακόμα και ως ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Peugeot Αvenue Paris

Σε τροχιά Ντακάρ βρισκόμαστε καθώς μεταξύ 6-20 Ιανουαρίου 2018 στη Λατινική Αμερική είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας που είναι συνυφασμένος με την περιπέτεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Volkswagen Polo GTΙ R5

Στη Μαγιόρκα ταξιδέψαμε για να οδηγήσουμε το νέο Volkswagen Polo GTI. Το οδηγικό μενού περιελάμβανε και μερικούς γύρους στην πίστα της εκεί όπου αποκαλύφθηκε το νέο Polo GTI R5. Σε 5θυρο αμάξωμα, καθώς η νέα γενιά του Polo, η 6η, διατίθεται μόνο με 5θυρο αμάξωμα. 

Νέα BMW M5

Τα πρώτα βίντεο με τη νέα BMW M5 έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους δείχνοντάς μας την οδηγική απόλαυση που μπορεί να προσφέρει το νέο “θηρίο” των Βαυαρών.

SEAT Leon Cupra R

Χωρίς πολλές κουβέντες και καμία αναφορά σε λεπτομέρειες όπως οι χώροι το βίντεο που θα δείτε δείχνει μόνο 4 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα καθαρλης οδηγικής απόλαυσης με το Seat Leon Cupra R.

Nissan

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές της κοινόχρηστων αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το επόμενο έτος σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία λογισμικού παιχνιδιών, DeNA.

Mercedes AMG E63 S

Η νέα Mercedes-AMG E63 S είναι ένα πανίσχυρο μοντέλο αφού αποδίδει 612 ίππους και η ροπή της φτάνει τα 850 Nm νούμερα που της επιτρέπουν να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα.

Toyota

Η Toyota και η Panasonic ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να "αρχίσουν να μελετούν τη βιωσιμότητα" μιας συνεργασίας στον τομέα της κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κίνα

Ακριβώς εκεί που νομίζαμε ότι η ιδέα ενός μηχανήματος αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων είναι αρκετά παράξενη από μόνη της και δεν μπορεί να γίνει πιο παράξενη, ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, μας παρουσιάζει τη μορφή αυτών των μηχανημάτων τα οποία θα θυμίζουν γάτα και θα ξεκινήσ

EuroNCAP

Εκτός από νεανικό χαρακτήρα και αντισυμβατική σχεδίαση το νέο Hyundai Kona έχει και ασφάλεια πέντε αστέρων, σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.