Είστε εδώ

Auto News

Nissan: Ετοιμάζει αυτόνομα ταξί;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές της κοινόχρηστων αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το επόμενο έτος σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία λογισμικού παιχνιδιών, DeNA.

Ο δοκιμές που θα πραγματοποιήσουν οι δύο εταιρείες θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων και θα γίνουν στην πόλη Γιοκοχάμα τον Μάρτιο του 2018. Οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τη DeNA, μέσω της οποίας θα μπορούν να καλέσουν ένα αυτόνομο Nissan Leaf το οποίο θα μεταφέρει τους επιβάτες σε προκαθορισμένους προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nissan και της DeNA, αν η δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, θα μπορούσαμε να δούμε μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτόνομων αυτοκινήτων στην Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας της DeNA δεν έχει καμία σχέση με τα αυτοκίνητα, η συνεργασία με τη Nissan πάνω σε αυτόν τον τομέα έχει ξεκινήσει από πέρυσι ενώ έχει ήδη εργαστεί σε διάφορα προγράμματα ανάπτυξης υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης σε όλη την Ιαπωνία όπως η λειτουργία ενός στόλου αυτόνομων λεωφορείων που μεταφέρουν ηλικιωμένους κατοίκους σε αγροτικές κοινότητες.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.