Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Hyundai Kona: Πεντάστερο το νέο crossover (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Εκτός από νεανικό χαρακτήρα και αντισυμβατική σχεδίαση το νέο Hyundai Kona έχει και ασφάλεια πέντε αστέρων, σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών του κορεάτικου crossover παρέμεινε σταθερός, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας ο οδηγός είχε καλή προστασία όπως και ο πίσω επιβάτης με εξαίρεση την περιοχή του στήθους, όπου εκεί η προστασία ήταν απλά επαρκής.

Στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο όλες οι περιοχές του σώματος είχαν καλή προστασία, ενώ στη δυσκολότερη πλευρική πρόσκρουση σε στύλο μόνο το στήθος είχε επαρκή προστασία. Τα εμπρός καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους μπορούν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα πίσω, καθώς η προστασία ήταν περιορισμένη.

Ο 6χρονος και ο 10χρνος επιβάτης του Kona είχαν καλή ή επαρκή προστασία στη μετωπική πρόσκρουση. Αν και το κεφάλι του μεγαλύτερου ανήλικου επιβάτη βγήκε εκτός του αερόσακου τύπου κουρτίνας στην πλευρική πρόσκρουση, έλαβε επαρκή προστασία στο σημείο αυτό. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει σαφής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του συστήματος.

Το κεφάλι του πεζού είχε καλή προστασία πάνω στο καπό του Kona, αλλά περιορισμένη πάνω στις δύσκαμπτες κολόνες του εμπρός παρμπρίζ. Καλή προστασία από τον προφυλακτήρα είχαν τα πόδια και η λεκάνη του πεζού.

Στο βασικό εξοπλισμό με τα συστήματα ασφαλείας του Kona περιλαμβάνεται υπενθύμιση για τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός και πίσω καθισμάτων, περιοριστής ταχύτητας, ενώ προαιρετική είναι η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τη βαθμολογία του Kona και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 87%

Προστασία παιδιών: 85%

Προστασία πεζών: 62%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 60%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.