Είστε εδώ

Auto News

BMW: Πώς θα τροφοδοτήσει τις επενδύσεις για τα ηλεκτρικά;

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW αναφέρει ότι ο επικείμενος στόλος των νέων μεγάλων μοντέλων που ετοιμάζει θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του μέλλοντος των ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων τεχνολογιών.

Σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ίαν Ρόμπερτσον, δήλωσε ότι τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους των μεγάλων μοντέλων αποτελούν μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής από την αυτοκινητοβιομηχανία που θα τη φέρει στο προσκήνιο της βιομηχανίας.

"Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στο πολυτελές τμήμα της αγοράς. Το βλέπουμε ως τον τρόπο να αναπτυχθούμε και ως κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουμε την κερδοφορία μας".

"Πρέπει να γεννάμε συνεχώς νέες ιδέες όσον αφορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο, καθώς σταδιακά μετατρεπόμαστε από μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων σε μία εταιρεία τεχνολογίας. Η μετάβαση αυτή απαιτεί μεγάλες επενδύσεις. Η επέκταση της παρουσίας μας στο πολυτελές τμήμα είναι το κλειδί της στρατηγικής αυτής ", δήλωσε ο Ρόμπερτσον.

Δύο από τα νέα μεγάλα μοντέλα που έχει σχεδόν έτοιμα η BMW είναι η σειρά 8 και η X7. Και τα δύο θα βγουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια και θα εξασφαλίσουν στη μάρκα ανεκτίμητα κεφάλαια.

Τα πράγματα όμως δεν θα σταματήσουν εκεί. Ο Ρόμπερτσον επιβεβαίωσε ότι η BMW έχει κατοχυρώσει όλες τις εμπορικές ονομασίες μεταξύ των iX1 και iX9 καθώς και των X1 και X9, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένα άλλα μεγάλα μοντέλα βρίσκονται στα μελλοντικά σχέδια της BMW, ιδιαίτερα τα νέα SUV.

Η BMW σκοπεύει να παρουσιάσει 25 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, 12 από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Κατάρ

Το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 άρχισε με το Γκραν Πρι του Κατάρ στη φωτισμένη πίστα του Losail.

Mercedes-Maybach

Παχιά δερμάτινα πολλαπλώς ρυθμιζόμενα καθίσματα, mini-bar με κρυστάλλινα ποτήρια, μπουκάλια σαμπάνιας, ξεχωριστές οθόνες για κάθε έναν από τους εκλεκτούς επιβάτες, όλα τα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας, περσίδες που απομονώνουν τα αδιάκριτα βλέμματα, φωτισμοί LED καθώς η επικοινωνία δε

Γκραν Πρι Αυστραλίας

Όλα έτοιμα λοιπόν για το φετινό κύκλο των παραστάσεων της Formula 1 με την αυλαία να ανοίγει την Κυριακή 25 Μαρτίου από το Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στην Αυστραλία.  Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τα πολύχρωμα μονοθέσια να φέρουν το σύστημα προστασίας Halo πέριξ του κόκπιτ.

Olympic-Avis Greece

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.

Νissan - Datsun

Mεγάλη η αγωνιστική ιστορία της Datsun και στη συνέχεια ως Nissan στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού, στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο λοιπόν του 41ου φεστιβάλ Mitty, ο μακροβιότερος αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α., επιστρέφει στην ένδοξη διαδρομή του “Road Atlanta” στις 26-29 Απριλίου.

Γκραν Πρι Κατάρ, κατατακτήριες δοκιμές

Οι κατακτήριες στην πίστα του Losail στο Κατάρ ξεκίνησαν με το Q1 στο οποίο συμμετέχουν οι μικρότερης δυναμικότητας ομάδες. Από αυτή τη διαδικασία οι δύο πιο γρήγοροι οδηγοί είναι και αυτοί που παίρνουν το εισιτήριο για το Q2, εκεί που αναμετρώνται οι πιο δυνατοί συνδυασμοί.

Ανάβαση Διονύσου

Στη θρυλική διαδρομή των 5.5 χλμ. άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος αναβάσεων με την ανάβαση Διονύσου.

Βαλεντίνο Ρόσι

Ξεκινάει το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018 και λίγο πριν οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου πάρουν τη θέση τους στο grid για τον πρώτο αγώνα στην πίστα του Losail στο Κατάρ ο πιο διάσημος μεταξύ των αναβατών και έναςς από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία του θεσμού υπέγραψε νέο συμβόλαιο.

Mitsubishi

Το Mitsubishi Colt είναι ένα μοντέλο το οποίο γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα μέχρι που οι Ιάπωνες επέλεξαν να σταματήσουν την παραγωγή του.

DS Automobiles

Την παρουσία της στη Λατινική Αμερική εδραιώνει η DS Automobiles, καθώς το σήμα της πλέον εγκαταστάθηκε και στην πόλη Μπογκοτά.