Είστε εδώ

Auto News

Αντιπροσωπεία στην Καλιφόρνια: Πούλησε Chiron και Huayra έναντι bitcoins

του Σωτήριου Χάλλα

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο ξεκίνησε το 2009 όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο ανώ, αντίστοιχα έχει ανέβει και η αξία του σε σχέση με τα κανονικά νομίσματα.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για αγορές μεγάλης αξίας όπως στην περίπτωση που ακολουθεί όπου μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια πούλησε μια Pagani Huayra και μια Bugatti Chiron και πληρώθηκε σε Bitcoin.

Η αξία των hypercars έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια (4.9 εκατομμύρια ευρώ) ή αλλιώς 423.34 Bitcoins με σημερινές αξίες.

Δεν είναι η πρώη φορά που βλέπουμε hypercars να αγοράζονται με Bitcoins καθώς, ειδικά τον τελευταίο καιρό που το ψηφιακό αυτό νόμισμα αμφανίζει συνεχή άνοδο, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν γρήγορο κέρδος ελπίζοντας σε συνέχιση αυτής της ανόδου.

Βέβαια τα ψηφιακά νομίσματα είναι ιδιαίτερα ασταθή, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα 6 εκατομμύρια δολάρια ξαφνικά μπορεί να χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμερικής - Κατατακτήριες

Η πίστα του ‘Ωστιν στο Τέξας φιλοξενεί το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς με τις κατατακτήριες να έχουν έντονη την υπογραφή της Honda και του πρωταθλητή Μαρκ Μαρκέθ.

Bentley

Η εμπορική επέκταση της Bentley συνεχίζεται σε διάφορες χώρες του κόσμου με πιο πρόσφατη κίνηση τα εγκαίνια του πρώτου και μοναδικού εκθεσιακού της χώρου στην Αρμενία.

Rolls-Royce Cullinan

Από το κρύο της Σκωτίας στον καύσωνα του Ντουμπάι βρέθηκε η νέα Rolls-Royce Cullinan, καθώς έχει περάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών εξέλιξης της.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Το νέο ραντεβού είναι στις 29 Απριλίου για τον 4ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτοκίνηση 2018

Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου μεταξύ 10-18 Νοεμβρίου.

Χόρχε Λορένθο

Τα γεγονότα της Αργεντινής μεταξύ Μαρκ Μαρκέθ, Βαλεντίνο Ρόσι και Αλέιξ Εσπαργκάρο και η κόντρα που αναβίωσε μεταξύ των δύο πρώτων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο άθλημα και πλέον δεν είναι λίγοι οι αναβάτες που ζητάνε άμεσες αλλαγές.

Lamborghini

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν supercars δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια θετική αντίδραση απέναντι στην ηλεκτροκίνηση όπως οι εταιρείες που παράγουν πιο προσιτά αυτοκίνητα ωστόσο η Lamborghini προτίθεται να το αλλάξει αυτό.

Porsche

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

McLaren

Η μόδα  των SUV είναι η πιο ισχυρή τάση στον κόσμο της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή και δε φαίνεται κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι θα αλλάξει αυτή η τάση στο μέλλον, τουλάχιστον όχι στο άμεσο.

Alfa Romeo-Sauber F1

Το 2018 είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της θρυλικής εταιρίας από το Mιλάνο.

Ο λόγος είναι η επιστροφή στην κορωνίδα του παγκόσμιου motorsport, τη Formula 1.