Είστε εδώ

Auto News

Αντιπροσωπεία στην Καλιφόρνια: Πούλησε Chiron και Huayra έναντι bitcoins

του Σωτήριου Χάλλα

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο ξεκίνησε το 2009 όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο ανώ, αντίστοιχα έχει ανέβει και η αξία του σε σχέση με τα κανονικά νομίσματα.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για αγορές μεγάλης αξίας όπως στην περίπτωση που ακολουθεί όπου μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια πούλησε μια Pagani Huayra και μια Bugatti Chiron και πληρώθηκε σε Bitcoin.

Η αξία των hypercars έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια (4.9 εκατομμύρια ευρώ) ή αλλιώς 423.34 Bitcoins με σημερινές αξίες.

Δεν είναι η πρώη φορά που βλέπουμε hypercars να αγοράζονται με Bitcoins καθώς, ειδικά τον τελευταίο καιρό που το ψηφιακό αυτό νόμισμα αμφανίζει συνεχή άνοδο, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν γρήγορο κέρδος ελπίζοντας σε συνέχιση αυτής της ανόδου.

Βέβαια τα ψηφιακά νομίσματα είναι ιδιαίτερα ασταθή, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα 6 εκατομμύρια δολάρια ξαφνικά μπορεί να χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.

Σχετικά άρθρα

Tα μονοθέσια αποκαλύπτονται…

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 αρχίζει στις 25 Φεβρουαρίου, καθώς είναι η πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών όλων των ομάδων στην πίστα τη Βαρκελώνης, εν όψει της νέας χρονιάς.

BMW

Η BMW τον Σεπτέμβριο του 2017 παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης για πρώτη φορά το πρωτότυπο BMW Concept X7 iPerformance. Από τότε το έχει παρουσιάσει και σε άλλες εκθέσεις όπως στου Λος Άντζελες τον Δεκέμβριο και επρόκειτο να υπάρχει και στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Για 5ο συνεχή χρόνο η Hyundai Motorsport συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με στόχο την κατάκτηση των τίτλων, σε μια χρονιά όπου μαζί με τους τρείς επιπλέον κατασκευαστές (Ford, Citroen, Toyota) έχουν τον ίδιο ακριβώς στόχο.

McLaren

Κάθε χρόνο στην πίστα Laguna Seca γίνεται ο αγώνας Rolex Monterey Motorsports Reunion στον οποίο συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας και εποχής.

Ιστορικό Λε Μαν 2018

Το Le Mans classic είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά ραντεβού για τα ιστορικά αυτοκίνητα.

Είναι προγραμματισμένο για τις 6-7-8 Ιουλίου όπου τα 500 αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν έχουν «τρέξει» στις 24ώρες μεταξύ 1923-1981 και θα χωριστούν σε 6 κατηγορίες.

Lexus

Το LFA ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Lexus αλλά η παραγωγή του έχει σταματήσει από το 2012. Από τότε, η εταιρεία δέχεται πολλά αιτήματα τόσο από αντιπροσώπους της όσο και από πελάτες για να βγάλει ένα μοντέλο που να αποτελεί διάδοχο του LFA.

SEAT

Κοιτώντας ένα μοντέλο της SEAT αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο χρώμα του αμαξώματος του, καθώς η κάθε απόχρωση περνάει από μια πολύπλοκη διαδικασία.

Mercedes

Συνεχώς ακούμε από τις εταιρείες ανακοινώσεις για ολοένα και περισσότερα συστήματα αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα όμως κανένα μοντέλο δεν έχει ξεπεράσει το δεύτερο επίπεδο αυτονομίας από τα συνολικά πέντε.

Nτακάρ 2018

Με το Νο 355 στο Ssang Yong Tivoli συμμετέχουν στον πιο γνωστό μαραθώνιο του κόσμου οι Φουέρτες-Βαγιέχο.

Crossovers

Η Datsun είναι μια εταιρεία η οποία στην Ελλάδα είναι γνωστή σχεδόν αποκλειστικά για τα pick-up της και κάποια επιβατικά που έβγαζε πριν από αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τη Nissan στην οποία ανήκει.