Είστε εδώ

Αγώνες

Ενιαίο - Skoda Fabia 1.2 TSI: Νίκες, πρωτάθλημα, ενστάσεις

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο αγώνας της Τρίπολης έβγαλε τον φετινό πρωταθλητή, τον Νίκο Ζάχο νικητή του 1ου από τους δύο αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι στην Τρίπολη.

Παρά το γεγονός ότι η επικύρωση της νίκης από τον 2ο αγώνα του Ζάχου εκκρεμεί, καθώς αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών για τη νομιμότητα του Fabia που οδηγούσε όπως και του Κύρκου, το χρώμα του πρωταθλητή δεν αλλάζει. 

Οι αγωνοδίκες εξετάζουν εάν τα δύο αυτοκίνητα είναι νόμιμα με τον κανονισμό καθώς βρέθηκαν χωρίς τα προστατευτικά πλαστικά των εμπρός αεραγωγών μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί το εξάρτημα αυτό να μην επηρεάζει την απόδοση του αυτοκινήτου, αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Αναμένεται επίσης και η ανακοίνωση για το αυτοκίνητο του Κυρλαγκίτση καθώς βρέθηκε με διαφοροποίηση στη γείωση της καλωδίωσης, σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο.

Εκκρεμεί επίσης απόφαση των αγωνοδικών σε ένσταση του Ποτουρίδη κατά του Κύρκου για αντιαθλητική οδήγηση (τζαρτζαρίσματα) κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα του Ενιαίου (πριν βγουν γενικά και αόριστα συμπεράσματα υπάρχει στο διαδίκτυο video με φάσεις από τη μάχη μεταξύ των δύο οδηγών).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο pole man Κύρκος δεν εκμεταλλεύτηκε τον ταχύτερο χρόνο που είχε επιτύχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, άργησε να εκκινήσει, για να στρίψει τελικά 8ος με τον Ζάχο να παίρνει την πρωτοπορία και να τερματίζει πρώτος, με μια ανάσα πίσω του ο Χαραλαμπόπουλος. Η νίκη αυτή του εξασφάλισε το πρωτάθλημα  Ενιαίου 2017.

Ο Χαραλαμπόπουλος όντας δεύτερος, πήρε τη νίκη στην κατηγορία των «Νέων» με τρίτο και δεύτερο «Νέο» τον Κυρλαγκίτσης.

Ακολούθησαν  Κουκέας,  Καμιτσάκης  Ρουστέμης, Κύρκος, Ποτουρίδης Δουλτσίνος, και 10ος  ο «ΛεΜαν» στον πρώτο του αγώνα με το Skoda Fabia 1.2 TSI.

Στο δεύτερο αγώνα που έχει αντίστροφη εκκίνηση (οι 6 πρώτοι του 1ου αγώνα εκκινούν τελευταίοι) ο  Ρουστέμης, ο οποίος εκκίνησε πρώτος πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Κυρλαγκίτση και τρίτο τον Ζάχο με Κύρκο, Καμιτσάκη, Ποτουρίδη, Κουκέα, «ΛεΜαν» Δουλτσίνο και Σαρταμπάκο να ακολουθούν συμπληρώνοντας  την βαθμολογούμενη δεκάδα της γενικής κατηγορίας.

Σχετικά άρθρα

Renault

Το Renault Zoe είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης στην Ευρώπη και τώρα η γαλλική εταιρεία το ανανέωσε προσφέροντάς του περισσότερη δύναμη και κατά συνέπεια καλύτερες επιδόσεις χωρίς όμως να επηρεαστεί η αυτονομία.

Ford

Στην ταχύτερη εξοικείωση των γυναικών στη Σαουδικής Αραβίας πίσω από το τιμόνι συμβάλει η Ford σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Effat.

Ferrari

Όταν αναφέρεσαι σε κάποιο μοντέλο της Ferrari, το αίμα κυλάει πιο γρήγορα στις φλέβες σου.

Volkswagen Polo 1.0 TSI

Σε μια μελαγχολική πόλη, όπως είναι η χειμερινή και βροχερή Αθήνα, το πορτοκαλί Volkswagen Polo που βλέπετε στις φωτογραφίες δίνει χρώμα.

Citroen

Η Citroen ετοιμάζει τη νέα γενιά της C5 και κάνει κάποιες πολύ φιλόδοξες δηλώσεις, όπως ότι θα επανεφεύρει την κατηγορία των sedan.

Lexus

Αρκετή ώρα θα περάσουν οι επισκέπτες στο περίπτερο της Lexus που θα βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης, καθώς θα υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα.

Kia

Πριν λίγες μέρες η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου  Ceed και αποκάλυψε ότι η επίσημη παρουσίαση της τρίτης γενιάς του μικρομεσαίου από τη Νότια Κορέα θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης που θα γίνει τον Μάρτιο.

Volvo ΧC40

Προσθήκη στη γκάμα βενζινοκινητήρων του XC40 πραγματοποίησε η Volvo, ενώ η κίνηση της αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία.

Skoda Karoq

Το Karoq είναι η καινούργια πρόταση της Skoda στα μεσαία SUV. Με την παρουσίαση του Karoq το ιδιαίτερο σχεδιαστικά Υeti παίρνει αναγκαστικά τον δρόμο που οδηγεί στο μουσείο της Skoda.

Η αισθητική του Karoq είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του Yeti και ακολουθεί τη γραμμή Kodiaq.

Volkswagen Ι.D. Vizzion Concept

Το τέταρτο μέλος στην οικογένεια των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Ι.D. της Volkswagen θα προστεθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης, όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.