Είστε εδώ

Αγώνες

Ενιαίο - Skoda Fabia 1.2 TSI: Νίκες, πρωτάθλημα, ενστάσεις

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο αγώνας της Τρίπολης έβγαλε τον φετινό πρωταθλητή, τον Νίκο Ζάχο νικητή του 1ου από τους δύο αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι στην Τρίπολη.

Παρά το γεγονός ότι η επικύρωση της νίκης από τον 2ο αγώνα του Ζάχου εκκρεμεί, καθώς αναμένεται η απόφαση των αγωνοδικών για τη νομιμότητα του Fabia που οδηγούσε όπως και του Κύρκου, το χρώμα του πρωταθλητή δεν αλλάζει. 

Οι αγωνοδίκες εξετάζουν εάν τα δύο αυτοκίνητα είναι νόμιμα με τον κανονισμό καθώς βρέθηκαν χωρίς τα προστατευτικά πλαστικά των εμπρός αεραγωγών μετά το τέλος του αγώνα. Μπορεί το εξάρτημα αυτό να μην επηρεάζει την απόδοση του αυτοκινήτου, αλλά οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Αναμένεται επίσης και η ανακοίνωση για το αυτοκίνητο του Κυρλαγκίτση καθώς βρέθηκε με διαφοροποίηση στη γείωση της καλωδίωσης, σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο.

Εκκρεμεί επίσης απόφαση των αγωνοδικών σε ένσταση του Ποτουρίδη κατά του Κύρκου για αντιαθλητική οδήγηση (τζαρτζαρίσματα) κατά τη διάρκεια του 2ου αγώνα του Ενιαίου (πριν βγουν γενικά και αόριστα συμπεράσματα υπάρχει στο διαδίκτυο video με φάσεις από τη μάχη μεταξύ των δύο οδηγών).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο pole man Κύρκος δεν εκμεταλλεύτηκε τον ταχύτερο χρόνο που είχε επιτύχει στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, άργησε να εκκινήσει, για να στρίψει τελικά 8ος με τον Ζάχο να παίρνει την πρωτοπορία και να τερματίζει πρώτος, με μια ανάσα πίσω του ο Χαραλαμπόπουλος. Η νίκη αυτή του εξασφάλισε το πρωτάθλημα  Ενιαίου 2017.

Ο Χαραλαμπόπουλος όντας δεύτερος, πήρε τη νίκη στην κατηγορία των «Νέων» με τρίτο και δεύτερο «Νέο» τον Κυρλαγκίτσης.

Ακολούθησαν  Κουκέας,  Καμιτσάκης  Ρουστέμης, Κύρκος, Ποτουρίδης Δουλτσίνος, και 10ος  ο «ΛεΜαν» στον πρώτο του αγώνα με το Skoda Fabia 1.2 TSI.

Στο δεύτερο αγώνα που έχει αντίστροφη εκκίνηση (οι 6 πρώτοι του 1ου αγώνα εκκινούν τελευταίοι) ο  Ρουστέμης, ο οποίος εκκίνησε πρώτος πήρε τη νίκη με δεύτερο τον Κυρλαγκίτση και τρίτο τον Ζάχο με Κύρκο, Καμιτσάκη, Ποτουρίδη, Κουκέα, «ΛεΜαν» Δουλτσίνο και Σαρταμπάκο να ακολουθούν συμπληρώνοντας  την βαθμολογούμενη δεκάδα της γενικής κατηγορίας.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αμπου Ντάμπι

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι πρωτομπήκε στο καλεντάρι της Formula 1 το 2009.

Renault

Για όλους μας υπάρχουν κάποιες αξέχαστες στιγμές στη ζωή. Ο αρραβώνας είναι μία από αυτές. Η οδήγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1 σίγουρα είναι ακόμα μία. Αυτό το ζευγάρι, όμως, κατάφερε να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα.

Toyota Mirai

Η Toyota ακολουθεί με πάθος τις νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Liberty Media

Από τότε που η Liberty Media ανέλαβε τη Formula 1, η εταιρεία εξέφρασε την πρόθεσή της να επεκτείνει τον αριθμό των αγώνων και να προσθέσει περισσότερες πίστες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Porsche

Ένα σημαντικό γεγονός καταγράφηκε για την Porsche στις 3 Αυγούστου του 1962, το οποίο μάλλον δεν το γνωρίζετε.

Στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ το χρονόμετρο σταμάτησε στα 8:47.20 για την Porsche 804 στο πλαίσιο των προκριματικών για το Γκραν Πρι Γερμανίας.

Ανάκληση αερόσακων Takata

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εργάζονται για την ανάκληση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν έχει γίνει ακόμα.

3ος Αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας

Τελικά δεν γνωρίζουμε εάν ζούμε μια φαρσοκωμωδία με τους Ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου ή όχι.

Την ίδια ημερομηνία που στο Βόλο διεξάγεται ο τελικός του κυπέλλου ασφάλτου, στα Μέγαρα διεξάγεται ο 3ος αγώνας του πρωταθλήματος ταχύτητας.

Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz μας ανοίγει την όρεξή για τη νέα, τέταρτη γενιά της A-Class με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης.

Φερνάντο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε ένα βήμα προς την εκπλήρωση του ονείρου που έχει να τρέξει στις 24 ώρες του Λε Μαν, αφού ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών με την Toyota στο Μπαχρέιν.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Honda

Η Honda σκοπεύει να λανσάρει μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων το 2022 που θα διαθέτουν γρήγορη φόρτιση.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα παρουσιάσει μια γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων που θα μπορούν να κάνουν 240 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών.